Ahşap Antika Kutu

Antika çok amaçlı kutu 80’lerde ahşap üzerine yeşil desenler yapılmış harika bir obje. Kapağının ortasında boydan boya açılma var.tamir edilebilir.

Kullanılmış mobilyalar ve dekor ürünleri başka bir mekanda yeniden hayat bulduklarında hem değerlerine değer katıyor hem de yeni mekanlarına keyifli bir soluk getiriyor.

Günümüzde, yolunu ayırmak istediğin mobilyalarını satabileceğin yerler çok kısıtlı. Uygun bir vitrin bulsan bile doğru müşterilere ulaşamıyorsun. Almaya kalktığında ise düzgün, seçilmiş olanını bulmak için yorucu bir keşif gezisine çıkman gerekiyor.

Biz de tam olarak bu yüzden bu ürünlere özel bir pazar yeri oluşturmaya karar verdik. Kullanılmış mobilya avını keyifli bir keşif deneyimine dönüştürürken, satışı cazibeli hale getirdik. Daha iyi satış deneyimi, doğru ürünleri beraberinde getirdi. Doğru ürünler de doğru alıcıları.

Orjinal paketi bozulmuş, hasarlı ve kullanılmış ürünler iade kabul edilmemektedir. Ürünler faturası ile birlikte garanti iade şartlarında belirtilen şekilde iade edilmesi gerekmektedir.

Her saat başı çalarak hem sesli hem de görsel bir biçimde bize zamanı hatırlatan eski bir guguklu duvar saati, hergün “Arkası Yarın” ı dinlediğimiz, bir zamanlar evlerimizin en önemli eğlencesi olan lambalı radyolar, ustasının tüm sanatını yansıttığı sedef kakmalı ahşap sehpalar,  mahalle hamamlarındaki mermer kurnalar, şimdi dokunmaya bile kıyamadığımız ipek peştemallar, eski konakları süsleyen, bir o kadar da fonksiyonel olan bakır mangallar, yıllanmış taş plakların çalındığı görkemli gramofonlar…  Bu listeyi benzerlerini ekleyerek çok daha uzatabiliriz; biri olmazsa öteki, kah hüzünlü, kah keyifli anılarımızı gözümüzde canlandırır.

Eski”nin, çoğumuzun yaşamında inkar edilemez bir yeri vardır. Annemizin çeyiz sandığından çıkan dantel işlemeli örtü, dedemizden kalma köstekli saat ya da eski bir filmde rastladığımız geçen yüzyıldan kalma otomobil, yüzümüzde gülümseme yaratacak nostaljik nesnelerdir.

Midye, istiridye ve bunlar gibi kabuklarında parlak, fosforlu madde bulunduran hayvanlardan elde edilen maddeye sedef denir. Sedef kakmacılıkta, sedef ahşap üzerine açılan oymalara yerleştirilir. Oyulabilecek nitelikteki bir malzeme üzerine, istenilen şekillerde oyularak açılan yuvalara, diğer bir maddeden oyulan şeklin aynısından kesilmiş parçalarının kakılarak yerleştirilmesi işi kakmacılık olarak adlandırılır. Oyulabilecek nitelikte olan malzeme; taş, tahta, mermer ve işlenmeye müsait bazı madenlerdir. Bu sanatı yapan ustalara ise sedefkar denir. Kemik, fil dişi, altın, gümüş, bağa ve çeşitli kıymetli mücevherler sedefkarlıkta kullanılan başlıca malzemelerdir. Sedefin en yaygın ve en gelişmiş şekliyle Türk-Osmanlı Sanatında görüldüğü bilinmektedir. Prestij Antik olarak Osmanlı sedef kakma eserler ile ilgilenmekteyiz.

 

WhatsApp Sipariş & Destek Hattı